Аргентина різко девальвує песо та скорочує видатки бюджету

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 10

Аргентина знизить курс песо відносно долара США більш ніж на 50% – до 800 песо за 1долар, а також скоротить енергетичні субсидії та скасує проведень тендерів на виконання громадськх робіт, що є економічною шоковою терапією, спрямованою на вирішення найсильнішої кризи в країні за останнє десятиліття. Про це заявив новий міністр економіки Аргентини Луїс Капуто повідомляє Reuters.

«Мета полягає в тому, щоб просто уникнути катастрофи і повернути економіку на правильний шлях», — сказав він.

Як зазначив міністр, країні необхідно впоратися з глибоким бюджетним дефіцитом, який, за його оцінками, становить близько 5,5% ВВП.

Нагадаємо, що Аргентина бореться з інфляцією, рівень якої наближається до позначки у 150% за рік та має відʼємні резерви Центрального банку.

МВФ назвав запропоновані заходи «достатньо сміливими» і висказав сподівання, що вони «допоможуть стабілізувати економіку Аргентини та створять основу для більш стійкого її зростання».

Також зазначається, що валютний і зерновий ринки країни були заблоковані 12 грудня, оскільки трейдери чекали економічного плану від нового уряду. Банки вже передбачали різку девальвацію, а деякі вже знизили валютний курс до 700 песо за долар при офіційному курсі 366 песо за долар.

Джерело:
apk-inform.com

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь