Ціни на фрукти активно зростають

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 16
Ви зараз переглядаєте Ціни на фрукти активно зростають

Традиційно з наближенням зимових свят ціни на продукти ростуть. Свого піка ціни досягнуть за кілька днів до Різдва та Нового року. Про це повідомляє РБК-Україна, пише agronews.ua.

Яблука зросли в ціні на 36%. Портал Мінфін наводить середню вартість сорту “Айдаред” – 19,2 грн/кг, українське яблуко – 17,15 грн/кг.

Зимові свята важко уявити без ароматних мандаринів. Ціни на цитрусові поки залишаються стабільними, але святковий ажіотаж вірогідно позначиться і на їх вартості.

Як каже експертка ринку “Шувар” Тетяна Попович, із початком сезону цитрусових було зафіксовано незначне зростання цін (в межах 10% до минулого року), проте зараз ціна на головні види цитрусових (апельсин, мандарин, грейпфрут) стабілізувалася і майже зрівнялася із торішньою.

В супермаркетах така пропозиція на мандарини:

  • Varus – 54,9 грн/кг сорт Сатсума, 98,5 грн/кг (Іспанія)
  • АТБ – 54,95 грн/кг (Туреччина)
  • Сільпо – 41 грн/кг (Туреччина), 75 грн/кг (Клементина, Італія)

На вартість мандаринів має вплив ситуація з блокуванням кордону. Ринкові оператори продовжують імпортувати італійські, іспанські та інші європейські товари, але з деякою затримкою та за вищими цінами через зростання витрат на логістику.

Ціни на фрукти активно зростають1

Ще один традиційний зимовий фрукт – хурма. Ціни на неї складають в середньому 97 грн/кг, що на 6% менше, ніж у 2022, зазначає аналітик УКАБ Максим Гопка.

Банани коштують 56,90 грн/кг в роздрібних мережах. Ціна на 13% менша за торішню.

За словами експерта, поставки цих видів фруктів йдуть стабільно й пропозиція в цьому році була більш ранньою, адже свята змістились в датах.


0
Перегляди: 0

AgroNews

Поділитися новиною:

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь