Запчастини для сільськогосподарської техніки: аналог чи оригінал?

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 15
Ви зараз переглядаєте Запчастини для сільськогосподарської техніки: аналог чи оригінал?

І тут назріває вибір: яку обрати? Оригінал чи аналог (копію)?

Оригінал

Тут все доволі просто. З переваг – більш комфортний пошук деталі за каталожним номером виробника. Із мінусів можна виділити:

  • Більш висока ціна;
  • Пошук надійного постачальника;
  • Витрати часу на пошук дійсно оригіналу (зовсім не факт, що заявлений «оригінал» ним являється);
  • Час очікування при замовленні з-за кордону.

Якісний аналог

Недоліком тут може бути хіба що пошук надійного виробника. Шестерні, вали, корпуси, шнеки, ланцюгові зірочки тощо можуть не мати тих заявлених характеристик, які повинна мати саме ця деталь саме у своїх робочих умовах. Проте обравши якісного виробника, можна закрити питання з оперативною заміною деформованих деталей на роки уперед.

65841a6cb1898.webp

Останнім часом значно зросла кількість виробників аналогових комплектуючих і часто досить складно самостійно вибрати якісного і надійного виробника. ПВКП «Матрица» з 2000 року виготовляє під замовлення запчастини для сільськогосподарської техніки за зразком, креслення, ескізом чи фото замовника. На виробництві повний список сучасного обладнання та штат висококваліфікованих фахівців, що дозволяє виробляти деталі із повним дотриманням технологічного процесу та вимог замовника. Працює з усіми закордонними брендами сільгосптехніки, у тому числі Claas, Case, John Deere, New Holland, Challenger, Fendt, Geringhoff, Horsch, Massey Ferguson, Monosem, Oros, SHANTUI, Valtra та ін.

У чому перевага аналогу?

65841a7b88a15.webp

Найголовніша перевага – це, звичайно ж, – ціна. Оригінальна запчастина може коштувати у 2, а то й у 3 рази дорожче. Тепер можна орієнтовно порахувати, якими будуть сукупні витрати на технічне обслуговування/ремонт техніки протягом терміну її експлуатації:

  • при використанні оригінальних запчастин;
  • або на скільки дешевше обійдеться оброблення, наприклад, одного гектара землі при використанні аналогових запчастин, і, як наслідок, наскільки скоротяться витрати підприємства та підвищиться рентабельність.

А де рентабельність, там, як правило, підтягується і якість, що підвищує конкурентоспроможність господарства та затребуваність продукції на ринку. Тим більше, що вже є багато досліджень, де порівнюються оригінальні запчастини та неоригінальні, і термін експлуатації їх можна порівняти.

Чому аналоги дешевші?

Серйозні виробники не допускають критичного погіршення якості, при цьому можуть знижувати якість окремих параметрів. При цьому постійно збирають зворотний зв’язок від покупців та підтримують постійний та прийнятний рівень якості.

Аналог гірше оригіналу?

Не зовсім так. Найчастіше виробники аналогових запчастин – це серйозні виробництва, орієнтовані довгу роботу над ринком. Таким чином, виробляти поганий продукт для них не має жодного сенсу.

65841ab35d7c8.webp

Одним з найкомпетентніших українських виробників запасних частин для сільськогосподарської техніки сьогодні є ПВКП «Матрица» – металообробна компанія з вільного та незламного міста Херсон. Повний спектр операцій – розробка конструкторської документації, токарні, фрезерні, розточувальні, свердлильні та шліфувальні роботи. Є термообробка (ТВЧ, об’ємна калка, цементація). Багаторічний досвід виготовлення шестерень, зірочок, валів (шліцеві, фуговальні, ступінчасті), шнеків та спіралей, промислових ножів, корпусів та багато-багато іншого.

 

agro-business

Поділитися новиною:

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь