Президент України доручив уряду розібратися з лімітами на продаж сільгоспземель

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 22

Президент України Володимир Зеленський звернувся до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля із пропозицією всебічно опрацювати можливість відкладення до закінчення війни збільшення максимальної площі сільськогосподарських земель «в одних руках» зі 100 га до 10 тис. га. Про це йдеться у відповіді президента на петицію Всеукраїнської Аграрної Ради, яка набрала необхідні 25 тис. підписів для її розгляду головою держави, повідомила пресслужба ВАР.

Нагадаємо, що згідно з діючим законодавством, вказана норма має вступити в силу з 1 січня 2024 р.

Як зазначили в ВАР, у своїй відповіді В. Зеленський звернув увагу на те, що аграрною політикою опікується Кабінет міністрів України, тому він спрямував своє звернення до Д. Шмигаля.

«Я звернувся до прем’єр-міністра України Д. Шмигаля із пропозицією всебічно опрацювати порушені в електронній петиції питання, урахувавши, серед іншого, можливі ризики для продовольчої безпеки, та вжити необхідних заходів реагування», – написав голова держави у своїй відповіді.

«ВАР вдячна В. Зеленському за конструктивну відповідь. Водночас, закликаємо уряд України терміново виконати доручення резидента, оскільки часу для внесення змін до законодавства залишається дуже мало. Збільшення лімітів на продаж землі зі 100 га до 10 тис. га впроваджується трохи більше, ніж за тиждень. Тому просимо КМУ найскоріше вжити необхідних заходів», – підкреслюється у повідомленні.

Джерело:
apk-inform.com

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь