Україна впроваджує новий механізм імпорту добрив – Сольський

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 11

Міністерство аграрної політики та продовольства України спільно з Державною митною службою напрацювали новий механізм імпорту добрив в Україну, який запрацював цього тижня. Про це заявив міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський, повідомляє Укрінформ.

«Ми виділили з ринком умовно зелену, жовту і червону зону (ризику, тому що добрива можуть бути російськими – ред.). Ми віддали цей список митниці. Наскільки я розумію, вони в принципі з ним погодились», – сказав міністр.

За його словами, новий механізм полягає в тому, що всі добрива, які імпортуються в Україну, мають бути умовно поділені на три групи ризику: які не виробляються в Росії і тому не можуть мати російське походження; які мають умовно невеликий ризик російського походження; які мають більш високий ризик російського походження. Сольський пояснив, що саме на третій групі повинні бути зосереджені митні перевірки.

При цьому М. Сольський уточнив, що додаткові перевірки не будуть проводитися, якщо є документи, що підтверджують походження добрив, зокрема прямий контракт від виробника не з Росії. Також митниця має припинити практику тотальних перевірок у лабораторіях і перейти до перевірок документації.

Також він зауважив, що за цим механізмом митниця має почати працювати вже з поточного тижня.

Джерело:
apk-inform.com

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь