Уряд Аргентини відмовився від підвищення експортних мит на агропродукцію

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 12

Уряд Аргентини відмовився від своїх планів щдо підвищення експортних податків на сільгосппродукцію в рамках законодавчого пакета, який повинен буд голосуватися в Конгресі 31 січня. Сильний спротив з боку агропромислового комплексу країни змусив правлячу коаліцію відмовитися від анонсованого підвищення експортних податків. Таким чином, дебати щодо ефективного способу зниження великого фіскального дефіциту продовжаться, повідомляє Oil World.

Це означає, що експортні мита на кукурудзу та пшеницю залишаться незмінними – на рівні 12% в порівнянні запланованим раніше збільшенням до 15%.  Також, скоріш за все, залишиться незмінни мито на експорт соєвої олії та шроту – на рівні 31% (планувалося підвищення до 33%).

Разом з тим очікується, що аргентинські аграрії, швидше за все, в найближчій перспективі продовжать стримувати продажі ключових сільгоспкультур з огляду на невизначеність погодних умов. Крім того, різниця між офіційним і неофіційним обмінним курсом песо до долара США збільшилася приблизно до 30%, що спонукало аграріїв чекати подальшої девальвації песо, перш ніж продавати урожай.

Джерело:
apk-inform.com

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь