В Україні знижуються ціни на томати

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 22
Ви зараз переглядаєте В Україні знижуються ціни на томати

Про це повідомляють аналітики EastFruit.

Так, станом на 9 лютого, українські імпортери пропонують турецький томат до продажу по 60-80 грн/кг ($1,60-2,13/кг), що в середньому на 17% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

«При цьому пропозиція імпортної продукції є досить об’ємною, тоді як попит на неї дуже стриманий. В результаті, на складах компаній накопичуються значні обсяги нереалізованої продукції, через що продавці готові все частіше поступатися покупцям», – зауважують аналітики.

Так, протягом поточного тижня постачання томатів з Туреччини продовжувало збільшуватися, внаслідок чого пропозиція на ринку залишалася надмірною. Водночас активність покупців – знижувалася. Через низькі темпи збуту більшість оптових компаній та роздрібних мереж скоротили обсяги закупівель томатів.

Аналітики зазначають, що ціна на імпортні томати в Україні наразі вже в середньому на 10% нижча, ніж за аналогічний період минулого року. За словами ключових гравців ринку, якщо темпи збуту в сегменті томатів не прискоряться найближчим часом, зниження цін на імпортні помідори може продовжитися і до кінця поточного місяця.

agro-business

Поділитися новиною:

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь