Новий вид овочів Zucchiolo від Unica Fresh отримав нагороду на Fruit Logistica

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 16
Ви зараз переглядаєте Новий вид овочів Zucchiolo від Unica Fresh отримав нагороду на Fruit Logistica

Zucchiolo – це не новий сорт цукіні, як можна було б собі уявити, а овоч, який представляє абсолютно нову категорію продуктів на європейському ринку.

На найбільшій світовій плодоовочевій виставці Fruit Logistica- 2024 в Берліні було вручено нагороду за інновації іспанській компанії Unica Fresh за новий вид овочів Zucchiolo. Овоч нагадує цукіні зовні та огірок всередині, повідомляють організатори виставки.

Зазначається, що Zucchiolo – це не новий сорт цукіні, як можна було б собі уявити, а овоч, який представляє абсолютно нову категорію продуктів на європейському ринку.

Цікавим у цьому 250-грамовому продукті є те, що його можна вживати свіжим і в сирому вигляді в салаті, як огірок, або варити, як кабачок чи баклажан. Він багатий клітковиною, вітамінами А і С і антиоксидантами. Надзвичайний овоч смачний, а виручені кошти йдуть на благодійність. П’ятдесят відсотків доходу від продажів йде на соціальні цілі, такі як боротьба з раком, – пояснюють організатори.

Зауважимо, Beyond Seeds представила Zucchiolo (Цуккіоло) у травні 2023 році, нову концепцію в сегменті тепличного садівництва, яка не залишить байдужим нікого в європейській галузі. Цуккіоло походить від гарбуза, що росте в Південній Америці, який являє собою щось середнє між цукіні та огірком.

Менеджер з маркетингу та розробки продуктів компанії Beyond Seeds Biotech Group Альфредо Санчесм розповів, що за п’ять років розробки у компанії провели генетичне поліпшення вихідного продукту, вирішивши складне завдання адаптації його для вирощування в теплицях. Рослина Zucchiolo має проміжну структуру між огірком і цукіні та являє собою альтернативу для виробників, які вирощують обидва овочі.

У неї короткий цикл, як і у всіх гарбузових, і ми розробили сорти як для осінньо-зимового, так і для весняного циклу вирощування, — пояснив Санчес.

Урожайність овоча досить висока, близько 9-11 кг/м², за густоти посадки близько 8 500 рослин на гектар, тому продуктивна врожайність може перевищувати 100 тис. кг з гектара.

Крім його адаптації до вирощування в теплицях, ще одним важливим завданням, яке нам вдалося вирішити, було створення триколірної лінійки сортів. Ми виробляємо темно-зелені, світло-зелені та жовті цуккіоло.

Zucchiolo не тільки є захопливою новинкою для ринку, а й цікавою альтернативою на рівні виробника, пропонуючи споживачам більшу універсальність: його можна їсти свіжим або приготованим. Це дає змогу Zucchiolo вирізнятися з-поміж інших продуктів садівництва. Овоч може зберігатися в ідеальному стані поза холодильником близько 3 тижнів, що абсолютно неможливо для цукіні або огірка.

agrarii-razom

Поділитися новиною:

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь