Виконали всі умови: уряд України прагне не допустити нових протестів на кордоні

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 14
Ви зараз переглядаєте Виконали всі умови: уряд України прагне не допустити нових протестів на кордоні

Уряд України виконав усі домовленості з Польщею, щоб запобігти відновленню протестів перевізників на кордоні.

Про це повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури.

«Отримуємо сигнали про начебто приєднання до блокади польських фермерів також і перевізників. Останні призупинили свій протест після домовленостей з Міністерством інфраструктури Польщі. Частину з цих домовленостей складали пункти, на які погодилось наше міністерство. Ми дотрималися свого слова та виконали все, що обіцяли», — сказав заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач під час розмови із заступником міністра інфраструктури Польщі Павелом Ганцажем з метою деблокади кордону.

Він зауважив, що міністерство звернулось до Єврокомісії з проханням пришвидшити процес підготовки до продовження угоди про лібералізацію, оскільки питання продовження «транспортного безвізу» є для України важливим та терміновим.

Водночас віцепремʼєр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина заявила, що за результатами низки зустрічей української та польської влади є розуміння, що фермерські протести у Польщі триватимуть ще довго. 

«Розуміємо, що ці протести на польській стороні не мають тенденції до завершення», — сказала міністр в інтерв’ю «Суспільному». 

Джерело:
Agroportal.ua

Поділитися новиною:

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь