Литва не бачить випадків контрабанди українського зерна, але перевірить цю інформацію – міністр

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 15

Литва серйозно ставиться до планів польських фермерів перекрити пункт пропуску на литовсько-польському кордоні та хоче перевірити, чи збігаються дані про імпорт українського зерна з українсько-польського кордону. Про це заявив міністр сільського господарства країни Кястутіс Навіцкас, повідомляє LRT.

«Зараз ми маємо прямий канал з Мінсільгоспом Польщі для обміну інформацією про те, що відбувається, тому додатково запросили дані з українсько-польського кордону, щоб нам дізнатися кількість заявлених вантажів до Литви. «Ми порівняємо це з нашими даними», – сказав міністр.

Разом з тим К. Навіцкас назвав безпідставними підозри про те, що українське зерно, яке надходить з Польщі до Литви, повертається до Польщі або переробляється та знову експортується як литовське виробництво.

«Якщо звести всю тему до так званої «зернової каруселі», в чому звинувачують Литву, були б якісь ознаки цього. Але ми цих ознак не бачимо ні з нашого, ні з польського боку», – підкреслив він.

Також міністр зауважив, що контрабанда зерна і підробка відповідних документів були б просто невигідними тим, хтоб мав намір цим займатися.

«Тому що ризик високий, а співвідношення ціна/обсяг низьке. При контрабанді вантажу, який є відносно дешевим за обсягом, ризик непропорційно високий порівняно, наприклад, із сигаретами. Штрафи за організацію контрабанди величезні, і перевізник, якщо вже ризикує, має знати, чим він ризикує», – зазначив К. Навіцкас.

Джерело:
apk-inform.com

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь