Уряд Польщі відреагував на протести фермерів в Варшаві

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 18

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск різко засудив сутички між протестувальниками та поліцією, що відбулися 6 березня в Варшаві, повідомляє РБК-Україна.

«Я не буду спілкуватися з хуліганами, я буду говорити тільки з фермерами. Ті, хто порушили закон під час акцій і спричинили такі дії, як, наприклад, важко поранений поліцейський, будуть притягнуті до юридичної відповідальності. Я ставлюся до них не як до демонстрантів-аграріїв, а як до людей, які порушили закон», – сказав він.

Також голова польського уряду додав, що він продовжить діалог з незадоволеними фермерами, але дата наступної зустрічі поки не визначена. Крім того, Д.Туск додав, що звернувся до єврокомісара з питань сільського господарства Януша Войцеховського щодо вирішення існуючих проблем.

В свою чергу, заступник міністра державного майна Польщі Роберт Кропивницький у коментарі ЗМІ розкритикував протестувальників, які перейшли до агресії проти поліцейських.

«У польській державі неприпустимо створювати такий бунт, навіть в ім’я слушних вимог. У мене склалося враження, що до фермерів, які прийшли висловити свою думку, приєдналися бойовики, які вирішили влаштувати великий бунт у центрі Варшави», – сказав він.

Джерело:
apk-inform.com

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь