Виробництво тепличних овочів в Україні повертається на довоєнний рівень

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 25
Ви зараз переглядаєте Виробництво тепличних овочів в Україні повертається на довоєнний рівень

З кінця квітня до початку червня 2024 року комбінат «Тепличний» у селі Калинівка на Київщині (Україна) планує відвантажити 3 тис. тонн овочів, що відповідає рівню 2021 року.

Про це розповів Євген Чернишенко, власник комбінату «Тепличний», президент асоціації «Теплиці України».

«З кінця квітня ціни почнуть різко знижуватись, тому що на ринок вийдуть великі гравці, такі як «Тепличний», «Уманський». Це триватиме до початку червня. Ми плануємо відвантажити за цей період близько 3 тис тонн, 50-70 тонн на день. Такі ж обсяги ми давали у 2021 році. Тобто ми зайдемо у довоєнні технологічні рамки – і з висіву, і з отримання врожаю. Якщо все буде добре і не буде жодних перешкод щодо технологій, енергоспоживання, цін на енергоносії, то комбінати мають закінчити рік із прибутком, на відміну від минулого року», – зазначив він.

Євген Чернишенко зазначив, що перші огірки українських тепличних комбінатів вийшли на ринок наприкінці лютого – у середині березня. Ціни для споживачів були високими, а для огірків, що вирощують, – нормальними.

“Тому, в принципі, тепличникам вже можна будувати плани на майбутнє”, – підсумував він.

agrarii-razom

Поділитися новиною:

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь