Європейці вважають, що український цукор непередбачуваний і розбалансовує ринок і зазначають, що вони не знають ні обсягів, ні експортерів, ні за якими цінами Україна експортує.
Про це в інтервʼю Latifundist.com розповіла в.о. голови правління «Укрцукру» Яна Кавушевська.
«Звісно, що ми розуміємо — український цукор буде в ЄС. І вітаємо те, що обсяг буде обмежений. Бо наші (польські) виробники цукрових буряків після приєднання до ЄС сильно потерпали. І ось нарешті вийшли на хоч якісь прибутки, отримали нормальні ціни і почали заробляти», — сказала вона.
За словами Кавушевської, якщо у підсумку український цукор буде більш прогнозованим, експортери не будуть демпінгувати на ринку, завозитимуть цукор за цінами, які вони вважають ринковими, то «ми навіть можемо говорити про координацію зусиль та співпрацю».
«Навіть звучали пропозиції щодо можливої співпраці через термінал у Гданську», — додала Кавушевська.
Як повідомлялося раніше, Україна з початку березня збільшила експорт цукру до країн Африки на 20%, зокрема, в Камерун, Лівію та Гвінею.
Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.