Про це розповів власник «Полтава сад» Дмитро Штанько, передає AgroPortal.
Цього сезону площі під морквою ще лишають на звичному для компанії рівні – 30-35 га. Посів розпочнуть уже в квітні-травні. Технологія вирощування моркви подібна до класичної, але посів проводиться зі значно більшою густотою. Якщо, приміром, звичайну моркву сіють 1 млн насінин на 1 га, то тут – 4 млн насінин. Також морква потребує трипільної сівозміни, тобто повторно вона може висіватися на одному місці через 3-4 роки.
«Ми свідомо не збільшували обсяги виробництва моркви торік, тримаємо їх на рівні 1,2 тис. тонн. Ми вже знаємо рівень споживання на внутрішньому ринку, розуміємо, скільки можемо реалізувати продукції, і потреби збільшувати площі під морквою немає, щоб не було перевиробництва», – зауважив власник підприємства.
Він додав, що сезон продажів корисних снеків «Моркішка» вже добігає кінця. Морква зазвичай реалізується з липня по травень, адже сорт не має серцевини, тому не може довго зберігатися навіть у сховищах, максимум 4 місяці.
Хрумкий продукт в Україні вже продається майже у всіх великих торговельних мережах. Тому, за словами Дмитра Штанька, для розширення виробництва час зосередитись на експорті, хоча зараз дуже важко виходити з аграрною продукцією на європейський ринок.