У 2020 році українські господарства всіх категорій зібрали 257 тис. тонн проса, що на 44,5% більше, ніж роком раніше.
Про це повідомляє AgroTimes з посиланням на дані Держстату.
Зокрема, сільгосппідприємства України виробили цієї культури 219 тис. тонн (на 59,2% більше, ніж у 2019-му, а господарства населення – 38,4 тис. тонн (на 5,5% менше, ніж роком раніше).
Лідерами за обсягами виробництва цієї культури у звітний період стали Харківська (34,2 тис. тонн), Чернігівська (23 тис. тонн), Одеська (20,1 тис. тонн), Херсонська (20,6 тис. тонн), Запорізька (20,5 тис. тонн) області.
Найбільша врожайність проса була зафіксована на Сумщині – 33,9 ц/га, Хмельниччині – 33,1 ц/га, Черкащині – 28,8 ц/га, Полтавщині – 27,2 ц/га, Київщині – 26,5 ц/га.
Читайте також: Просо – технології вирощування