Таку думку висловив Еліо Рессіа, фахівець консалтингової компанії Corylus Est (Італія), передає AgroTimes.
«Це для України перспективний експортний продукт, оскільки більшість горіхів для кондитерської промисловості досі імпортуються з-за кордону», – пояснює він.
Зауважується, що з початком фундукового буму більшість садівників саджали десертні сорти. Зараз набирає обертів новий тренд – вирощувати для переробки.
Переваги та привабливість цього напрямку для українського бізнесу експерт описує наступними чинниками:
• Об’єм ринку горіхів для переробки має значний дефіцит уже багато років.
• Цінова пропозиція стабільна і її коливання мінімальні.
• Фундук знаходить все більше напрямів застосування у харчовій та косметичній промисловості, тому привертає увагу виробників та відкриває нові ринки для продажу.