Про це йдеться в постанові від 6 червня № 664 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 24 грудня 2024 р. № 1481».
Так, експортні квоти змінились наступним чином:
• для цукру – 11 тис. т (раніше було 107,2 тис. т, зменшення майже в 10 разів);
• м’ясо та їстівні субпродукти свійської птиці: курей свійських, качок, гусей, цесарок – 51 тис. т (55,3);
• м’ясо індиків та їстівні субпродукти індиків – 1,4 тис. т (1,5).
Зазначається, що ліцензування експорту цукру запроваджується до 5 серпня 2025 року.
Читайте також: Квоти на агропродукцію: названо обсяги, які за новими правилами Україна може постачати до ЄС
Ліцензування експорту м’яса запроваджується до 31 грудня 2025 року. При цьому обсяг квот для товару «М’ясо та їстівні субпродукти свійської птиці: курей свійських, качок, гусей, цесарок» та для товару «М’ясо індиків та їстівні субпродукти індиків» розподіляється на період до 30 вересня 2025 р. в розмірі 30 тис. т, а на період з 1 жовтня 2025 р. до 31 грудня 2025 р. в розмірі 22,5 тис. т.