Естонські вчені створили антиалергенне молоко з насіння соняшника

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 17
Ви зараз переглядаєте Естонські вчені створили антиалергенне молоко з насіння соняшника

Про це повідомляє SEEDS з посиланням на Future Food Tech London.

Молоко із соняшнику може стати важливим рішенням для людей з харчовими алергіями, а також для тих, хто шукає рослинні альтернативи тваринним продуктам.

Зазначається, що компанія використовує у виробництві лише ретельно відібране насіння соняшнику, яке «вирощують на спеціально оброблених полях з дотриманням найкращих агротехнологічних практик».

Для створення молока насіння очищують, обсмажують для розкриття природних смакових властивостей, а потім перетворюють на ніжну, багату білком суміш. Такий підхід дозволяє створювати молоко з насиченим горіховим смаком та кремовою текстурою, що підходить навіть для професійного використання в кав’ярнях.

Однією з ключових переваг соняшникового молока є його екологічність. Для виробництва кілограма соняшникового білка потрібно лише 30 кв. м землі, що значно менше, ніж для отримання того ж обсягу білка з яловичини, де необхідно 1300 кв. м. Крім того, виробництво соняшникового молока споживає вдвічі менше води, ніж коров’яче молоко, що робить його не лише здоровішим, але й більш стійким рішенням з погляду збереження водних ресурсів.

agro-business

Поділитися новиною:

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь