Попри війну та складні погодні умови аграрії не залишають нас без соковитих кавунів та проводять посів баштанів на деокупованому правому березі.
З тридцяти гектарів полів тут вже зібрали ранні кавуни. Згодом українці зможуть скуштувати їх у Житомирі, Києві, Одесі, Луцьку та Львові. Наразі їх гуртова ціна становить 10 гривень за кілограм.
Загалом цьогоріч врожай кавунів та динь збиратимуть з майже двох тисяч гектарів херсонських полів.
П’ять гектарів смугастої ягоди вперше цьогоріч висадив і фермер Дмитро Ільяш. Планова врожайність – 40 тонн з гектара.
Надихнуло чоловіка на посів баштану знайомство з військовими зі сходу, які так хотіли дізнатися – які ж вони херсонські кавуни на смак. Тож першими їх цьогоріч спробували саме оборонці.
На полі у Дмитра кавуни семи сортів від ранніх до пізніх, серед них вже й претендент на найбільшу ягоду – кавун, що важить 17 кілограмів у період дозрівання.
Збиратимуть баштанні на Херсонщині до кінця вересня.