У минулому сезоні мінімальна ціна на цукор становила 22 грн/кг. Наразі гуртова ціна навіть нижча 22 грн/кг.
Про це повідомив директор НПЦ «Цукробурякового виробництва», член Комітету АПК при Торгово-промисловій палаті України Олександр Коротинський, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на AgroTimes.
За словами фахівця, на початку нинішнього сезону, коли ще далеко не всі цукроварні розпочали роботу, гуртова ціна на солодкий продукт вже нижча 22 грн. – на рівні собівартості виробництва.
«Це свідчить про те, що ринок має значне затоварювання продуктом, тому для виробників це буде досить важкий сезон», – зауважив Олександр Коротинський.
На його думку, у наступному маркетинговому році слід очікувати скорочення посівних площ під солодкими коренями, адже маржинальність їх вирощування знижується.