Про це повідомляє AgroTimes.
Так, найвищий рівень вітаміну С мають сорти лохини Блюрей (15,31 мг/100 г FW), Сімултан (14,34 мг/100 г FW), Дюк (14,11 мг/100 г FW) та Компакт (14,00 мг/100 г FW).
Науковці показали, що вміст вітаміну С у лохині коливається від 3 мг до 18 мг на 100 г. Найнижчий рівень вітаміну С зафіксовано у сортах Сафір (11,84 мг/100 г FW) та Вітал (11,59 мг/100 г FW).
Аскорбінова кислота є важливим антиоксидантом, який допомагає нейтралізувати вільні радикали.
Не менш важливим є вміст поліфенолів, який більше залежить від генотипу, ніж від умов навколишнього середовища. Найвищий рівень поліфенолів зареєстровано у сорту Еліот (6383,74 мг GAE/кг). Найнижчий рівень поліфенолів – у сорту Сафір (2726,82 мг GAE/кг).
Середні значення зафіксовано у сорту Ханна Чойс, Дюк, Компакт та Сімултан.