Коли викопувати моркву, щоб не повʼяла і була солодкою

  • Коментарі запису:0 коментарів | 
  • Переглядів: 26
Ви зараз переглядаєте Коли викопувати моркву, щоб не повʼяла і була солодкою

Попри перші заморозки, не поспішайте викопувати моркву. Якщо зібрати врожай занадто рано, то недостиглі плоди втрачають частину своїх поживних речовин, погано зберігаються і швидко стаюють в’ялими, пише agronews.ua.

Читай нас також у Viber та Telegram.

Саме в цей момент морква поступово стає досить соковитою. Продовжує набирати солодкість та корисні мікроелементи до повного дозрівання.

Оптимальний час збору врожаю, коли середньодобова температура тримається на рівні +5…+7°C. Саме тоді морква готова до тривалого зберігання. Чим довше вона буде у землі, тим соковитішою та солодшою буде.

Морква стає особливо соковитою, якщо викопати її не раніше жовтня, а іноді навіть дочекатися листопада. Головне – встигнути зібрати врожай до серйозних морозів, адже підмерзла морква гірше зберігається і може втратити смак.

Обирайте сухий сонячний день. Викопуйте обережно, підкопуючи вилами, щоб не пошкодити моркву.

Одразу обрізайте бадилля, залишаючи «хвостик» до 1 см, щоб вона не проростала в погребі.

Дайте моркві підсохнути на повітрі кілька годин, але не під прямим сонцем.

Як зберігати моркву. Переберіть. Пошкоджені та тріснуті використайте першими. Найкраще зберігати моркву в ящиках із вологим піском або тирсою при температурі +1…+3°C.

Періодично перевіряйте овочі й видаляйте ті, що почали псуватися. Уникайте зберігання біля яблук чи груш – вони виділяють етилен, який прискорює псування.

AgroNews

Поділитися новиною:

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь