Молочний ринок України: чому дорожчає сметана, а дешевшає Маасдам

  • Коментарі запису:0 коментарів | 
  • Переглядів: 8
Ви зараз переглядаєте Молочний ринок України: чому дорожчає сметана, а дешевшає Маасдам

Попри зниження попиту на молочну продукцію на внутрішньому ринку України та падіння цін на експортних ринках, більшість молочних товарів у супермаркетах продовжують дорожчати. За словами аналітика Асоціації виробників молока Георгія Кухалейшвілі, причиною зростання є підвищення витрат на електроенергію, що впливає на собівартість виробництва.

За останній місяць знизилися ціни лише на деякі продукти: пастеризоване молоко в плівці, питний йогурт у пляшках, кисломолочний сир, а також сири Маасдам і Гауда вітчизняного виробництва.

Імпортна молочна продукція, особливо сири, у деяких випадках коштує дешевше за українську, що робить її привабливою для покупців. Цей тренд свідчить про скорочення внутрішнього попиту на вітчизняні сири.

Примітно, що ціни на інші категорії молочних товарів – зокрема, кефір, сметану, твердий сир і вершкове масло – продовжують зростати як у місячному, так і в річному вимірах. Зокрема, вершкове масло українського виробництва зросло в ціні на 18%, а сир «Моцарелла» – на 24% у порівнянні з минулим роком.

Agravery

Поділитися новиною:

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь