Морква в Україні дешевшає другий тиждень поспіль

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 21
Ви зараз переглядаєте Морква в Україні дешевшає другий тиждень поспіль

Про це повідомляють аналітики EastFruit.

Зазначається, що причиною такої ситуації стала доволі тепла погода, що, своєю чергою, сприяє погіршенню якості цієї продукції в сховищах місцевих виробників. У підсумку фермери прагнуть якнайшвидше реалізувати моркву середньої та низької якості, що не може не позначатися на ціновій ситуації в цьому сегменті ринку.

Так, станом на 7 березня оптові партії моркви надходили у продаж по 6-9 грн/кг ($0,16-0,24/кг), що в середньому на 12% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

«Знижувальний ціновий тренд у даному сегменті аграрії пов’язують зі збільшенням пропозиції моркви на ринку, оскільки ті господарства, які раніше утримувалися від продажів, наразі активно розпродають наявні обсяги. При цьому на ринку продовжують бути присутніми великі обсяги некондиційних коренеплодів, що також чинить тиск на ціни, навіть якщо йдеться про продукцію високої якості», – зауважують аналітики.

Відмічається, що наразі цінники на моркву в Україні вже в середньому на 76% нижчі, ніж на початку березня 2023 року. На додаток, нинішні ціни вже нижчі за показники на початок березня 2022 року.

«Якщо розглядати ситуацію на ринку моркви серед країн регіону моніторингу проєкту EastFruit, то ціни на моркву в Україні сьогодні більш ніж у 2 рази нижчі, ніж у Польщі, та практично у 2 рази нижчі, ніж у Молдові. На думку експертів, якщо негативні тенденції в сегменті цих коренеплодів матимуть місце і надалі, не виключено, що моркву в Україні продаватимуть дешевше, ніж у деяких східних країнах регіону», – додають аналітики.

agro-business

Поділитися новиною:

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь