Про це повідомляють аналітики EastFruit.
Так, станом на 20 листопада українські виробники відвантажують моркву по 15-23 грн/кг ($0,36-0,56/кг), залежно від якості та обсягів партій овочів, що в середньому на 21% дешевше, ніж минулого тижня.
Основною причиною зниження цін на коренеплоди експерти проекту називають сезонне збільшення пропозиції на тлі досить стриманого попиту на цю продукцію. Тому, прагнучи активізувати продаж, фермери змушені переглядати відпускні ціни на моркву у бік зниження.
Незважаючи на цінове зниження, наразі морква в Україні коштує в середньому у 2,4 рази дорожче, ніж за аналогічний минулорічний період. Таку різницю цін галузеві експерти пов’язують із досить різким зниженням урожайності цього коренеплоду через аномально посушливе літо.