На Дніпропетровщині родина фермерів вирощує екзотичні овочі

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 66
Ви зараз переглядаєте На Дніпропетровщині родина фермерів вирощує екзотичні овочі

Про це повідомляє Високий Замок.

Насамперед ґазди привезли з Нідерландів якісні саджанці. Там же проходили стажування, отримували консультаційну підтримку. Багато обладнання купували за кордоном, дещо розробляли самотужки.

«Родинну справу започатку­вали 2019 року. Підкинув ідею наш знайомий, який свого часу займався спаржею. Він же й до­поміг із посадковим матеріалом. Ми були далекі від сільського господарства, тому вирішили, що це буде легко», – розповів Максим Павлік.

Нещодавно фермери придбали спеціальні холодильники, в яких продукцію можна зберігати упродовж місяця. Як відомо, сезон згаданої культури доволі короткий, завершується уже в червні.

Аби й надалі мати роботу, торік ентузіасти почали вирощувати ще й артишок. Цю рослину наразі не часто зустрінеш на наших полях, та й у продажу (якщо і є на прилавках, то зазвичай – імпортна).

Цьогоріч брати вирішили продовжити експериментувати з іншими городніми екзотами. Такою є капуста броколіні, котра лише з’являється на ділянках експериментаторів. Це – гібрид броколі та китайського різновиду цього овоча, який уперше був виведений 1993 року в Японії.

У рослини невеликі суцвіття і витягнуті стебла з дрібними листочками. Її ще можна охарактеризувати так: зверху броколі, знизу спаржа. Усі частини їстівні як у сирому, так і в приготованому вигляді.

Перший урожай очікується у серпні. Збиратимуть його, коли суцвіття сягне 15 см. Сезон триває півтора місяця, поряд зі зрізаними пагонами виростають нові. Господарі сподіваються, що броколіні, як і аспарагус, теж стане у нас популярним.

А ще брати мають намір зробити поле відкритим для туристів, як це практикується в Європі. Тобто гості зможуть відпочити і припасти для себе свіжу продукцію.

agro-business

Поділитися новиною:

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь