На Хмельниччині фермер вирощує кавуни зі смаком манго та ананаса

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 30
Ви зараз переглядаєте На Хмельниччині фермер вирощує кавуни зі смаком манго та ананаса

Про це повідомляє Суспільне.

За його словами, всі вони пристосовані до різних умов вирощування і наш клімат їм дуже добре підходить. До того ж фермер каже, що використовує на баштані лише органічні добрива.

«Оскільки я вирощую екологічно чисту продукцію, не користуюсь мінеральними добривами, а тільки агротехніка і сидеральні культури, то він (кавун – ред.) в мене десь досягає 15-17 кілограмів. Частину цьогорічного урожаю я вже зібрав – на реалізацію, на замовлення. Цей гібрид кавуна вегетує приблизно до початку жовтня», – розповів фермер.

Всі свої кавуни Олександр Машталер вирощує з розсади. Її, говорить, в наших умовах висаджує, залежно від погоди, десь після 15-20 травня.

Ростуть на його землі і дивовижні жовті видовжені кавуни – гібрид кавуна, дині та ананасу. Він виростає від трьох до шести кілограмів, розповів фермер.

«Дуже гарно зберігається, має незвичайно високі смакові якості. Я вже знаю, що він готовий до вживання. В нього звук хороший. Дехто каже, щоб всох корінчик, ще щось там – необов’язково», – каже чоловік.

Фермер розповідає, що десять років експериментує над виведенням сорту, який би добре зберігався до весни.

«І деякі результати в мене є – кавун зберігається до лютого та має непогані смакові якості. Тут ось росте такий гібрид кавуна, який буде зберігатися до лютого-березня. Ягоди будуть на полі до перших морозів», – каже Олександер Машталер.

agro-business

Поділитися новиною:

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь