На Рівненщині розвивають органічне ягідництво

  • Коментарі запису:0 коментарів | 
  • Переглядів: 32
Ви зараз переглядаєте На Рівненщині розвивають органічне ягідництво

Про це повідомив заступник голови Рівненської ОДА Олександр Кохан у Facebook.

За його словами, ще дев’ять років тому на цих ділянках були хащі, а нині тут сучасні ягідні плантації, де працюють десятки місцевих мешканців. Зібрані ягоди проходять шокову заморозку на підприємстві «Агро Фрост» і експортуються до країн Європи.

«Пані Віра з Рубче збирає по 70 кг малини за день і каже, що робота їй до душі. А 17-річний студент Олександр додає: «Сенсу їхати в Польщу немає, якщо вдома можна заробити», – навів приклад Кохан.

Під час зустрічі з керівництвом компанії обговорили подальші інвестиції у переробку, земельні аукціони та розширення площ під ягідництво. Посадовець наголосив, що важливо експортувати не лише сировину, а й продукцію з доданою вартістю, щоб громади отримували більше робочих місць і податкових надходжень.

agro-business

Поділитися новиною:

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь