Про це повідомляє пресслужба Рівненської ОВА.
Зазначається, що підприємство створили у межах українсько-швейцарського проєкту Organic Trade for Development (OT4D). Потужність – 140 тонн продукції на рік. На підприємстві працюватимуть 20 людей.
«Для громади – це додаткові податки, а також 20 нових робочих місць», – повідомив начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль.
За його словами, приклад запуску такого виробництва демонструє можливості сталого розвитку регіону.
На відкриття приїхав Надзвичайний і Повноважний Посол Швейцарії в Україні Фелікс Бауманн.
«Швейцарія понад 20 років підтримує розвиток органічного виробництва в Україні. Нам важливо розуміти потреби кожного регіону, щоб ефективно допомагати», – зазначив він.
Під завод заклали 15 га ягідників – полуниці, малини, смородини. У планах – наростити обсяги замороженої продукції до 1 тис. тонн на рік.
Мінізавод став першим швейцарським проєктом державно-приватного партнерства в агросекторі України.