На Рівненщині відкрили мінізавод із заморозки ягід на 140 тонн на рік

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 19
Ви зараз переглядаєте На Рівненщині відкрили мінізавод із заморозки ягід на 140 тонн на рік

Про це повідомляє пресслужба Рівненської ОВА.

Зазначається, що підприємство створили у межах українсько-швейцарського проєкту Organic Trade for Development (OT4D). Потужність – 140 тонн продукції на рік. На підприємстві працюватимуть 20 людей.

«Для громади – це додаткові податки, а також 20 нових робочих місць», – повідомив начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль.

За його словами, приклад запуску такого виробництва демонструє можливості сталого розвитку регіону.

На відкриття приїхав Надзвичайний і Повноважний Посол Швейцарії в Україні Фелікс Бауманн.

«Швейцарія понад 20 років підтримує розвиток органічного виробництва в Україні. Нам важливо розуміти потреби кожного регіону, щоб ефективно допомагати», – зазначив він.

Під завод заклали 15 га ягідників – полуниці, малини, смородини. У планах – наростити обсяги замороженої продукції до 1 тис. тонн на рік.

Мінізавод став першим швейцарським проєктом державно-приватного партнерства в агросекторі України.

agro-business

Поділитися новиною:

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь