На Сумщині, попри нетиповий для баштанних культур клімат, у селі Беседівка вже другий рік поспіль збирають урожай кавунів. На двох гектарах землі їх вирощує місцевий фермер Петро Постіл. Загалом його господарство обробляє майже 3 тисячі гектарів землі. Цього року чоловік вперше спробував висадити й дині, пише agronews.ua.
Читай нас також у Viber та Telegram.
Соковитими кавунами та динями з дідусевого поля любить ласувати шестирічний Володя. Хлопчик каже: мріє стати фермером і вже допомагає родині вирощувати баштанні: «Сіяли, поливали. Поливаю квіти бабусі, допомагаю саджати. Колись я і картоплю допомагав викопувати. В школу піду через місяць».
Вирощування кавунів — справа не з легких, говорить працівниця господарства Оксана Проценко. Серед щоденних викликів, каже, несприятлива погода і зайці, які обгризають плоди:
«Я працюю на кавунах 2 роки. Щоб виростити кавуни, потрібно докласти чимало зусиль. Ми вирощуємо їх з теплиці, з насіння. Потім розсада, яку пересаджуємо в ґрунт. Доглядаємо, поливаємо. І любов треба, щоб з любов’ю воно вирощувалось. З дев’ятої години в нас починається робочий день. Доглядаємо за кавунами, сапуємо, поливаємо. Врожай радує нас, вага найбільшого кавуна — 14 кілограмів 700 грамів».
Окрім баштанних, у господарстві вирощують зернові, кукурудзу, помідори та огірки — частину під плівкою. Усе, каже фермер, тримається на любові до землі та родинних цінностях.