На Закарпатті виготовляють вино з винограду, який росте на висоті понад 700 м над рівнем моря

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 10
Ви зараз переглядаєте На Закарпатті виготовляють вино з винограду, який росте на висоті понад 700 м над рівнем моря

Про це повідомляє Серцевина.

Бренд виник у межах екосистеми, яку створив власник броварні «Ципа» Олександр Шаталов. Вона об’єднує крафтове пивоваріння, сироварню, ферму, кавову обсмажку, а тепер і виноробство.

За словами Шаталова, ідея робити саме пет-нати належить його дружині.

«У неї красиве дівоче прізвище – Кохановська. І я вирішив, що це буде здорово – повертати її з кожним келихом у дитинство, коли вона ще була дівчиною. Пет-нати – це ж про молодість, про любов, яскрава тема. Мені ця ідея видалася цікавою», – розповів Олександр Шаталов.

У Квасах висаджено 1 тис. саджанців Совіньйон Рітас на висоті понад 700 м над рівнем моря – це найвисокогірніший виноградник в Україні. Крім того, Kohanovska використовує старі виноградники в селі Дийда Берегівського району, де вирощують сорти Зеніт, Цвайгельт, Мюллер-Тургау та інші.

Перші пет-нати робили навіть з Ізабелли. Попри її суперечливу репутацію, експеримент виявився вдалим і вино швидко розкупили. Зараз виробники поєднують виноробство з досвідом пивоваріння: завдяки обладнанню для ізобаричного розливу їм вдалося досягти стабільної якості – без надлишкового осаду і ризику «гашингу».

У виноробні наголошують, що прагнуть мінімального втручання: вина не фільтрують і майже не використовують сульфіти. Kohanovska Winery наразі випускає пет-нати лише другий сезон, але вже стала яскравим винним брендом Квасів.

agro-business

Поділитися новиною:

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь