Найвідчутніше у вересні зменшилися ціни на овочі, – науковці

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 11
Ви зараз переглядаєте Найвідчутніше у вересні зменшилися ціни на овочі, – науковці

Про це повідомив директор Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», академік НААН Юрій Лупенко, коментуючи оприлюднені Державною службою статистики України ціни на споживчому ринку у вересні 2023 року.

За його словами, серед інших продуктів харчування найбільше подешевшали яблука (-29,2%) та картопля (-14,9%). У вересні також подешевшали крупи гречані (-9,2%) та пшеничні (-3,2%), рис (-1,8%), олія соняшникова (-1,5%), сметана жирністю до 15% (-0,4%), молоко пастеризоване жирністю (-0,3%) та риба морожена (-0,3%).

«Водночас ціни на інші продукти харчування, які відстежує Держстат України, зросли. Найбільше зростання цін у вересні відбулося по яйцях (+13,2%), філе курячому (+2,1%), маслу вершковому (+1,4%), ковбасах варених першого ґатунку (+1,3%), свинині та цукру (+1,2%), яловичині (+1,1%). Інші продукти здорожчали в межах 1%», – зауважив науковець.

Він додав, що у жовтні зниження споживчих цін очікувано сповільниться, однак може продовжитись по окремих видах круп, овочах та фруктах. Можливим також є здешевлення олії соняшникової та цукру, сировина для виготовлення яких продовжує надходити на переробку.

agro-business

Поділитися новиною:

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь