Компанія Felix Instruments представила нову технологію для вимірювання рівня 1-Метилциклопропену (1-MCP), який широко використовується для продовження терміну зберігання фруктів, сповільнюючи їх дозрівання. Це перша комерційно доступна система, яка здатна в реальному часі диференціювати 1-MCP та етилен, контролюючи їх концентрацію окремо.
Як пояснює Galen George з Felix Instruments, хоча 1-MCP є ефективним для продовження свіжості продукції, його вимірювання було проблемним через високу волатильність сполуки. Тепер з новим газовим аналізатором 1-MCP компанія пропонує можливість точного вимірювання цієї сполуки в реальному часі, що дозволяє виробникам оптимізувати процес обробки фруктів і збільшити їх термін зберігання.
“Ця технологія дозволяє максимально ефективно застосовувати 1-MCP, що в результаті приносить користь усій ланцюгу постачання, від виробників до кінцевих споживачів, забезпечуючи довшу свіжість фруктів,” – зазначає George.
Новий аналізатор був успішно перевірений у камерах зберігання яблук, які є найбільшими споживачами 1-MCP, і вже в першому кварталі 2025 року він буде доступний для використання. Презентація нової технології відбудеться на виставці Fruit Logistica в Берліні, яка проходитиме з 5 по 7 лютого 2025 року.