Сало та хліб залишаються невід’ємною частиною щоденного раціону більшості родин по всій країні. Ці продукти не лише забезпечують необхідні калорії та поживні речовини, але й мають важливе культурне значення для української кухні, пише agronews.ua.
Читай нас також у Viber та Telegram.
Домашнє сало подорожчало з 236,77 гривень за кілограм у квітні до 238,50 гривень у травні, що становить зростання всього на 1,73 гривні. Солоне сало, навпаки, подешевшало з 264,80 гривень до 242,80 гривень за кілограм.
Хлібобулочні вироби, що є основою раціону українців, показали змішану динаміку цін. Пшеничний хліб нарізка вагою 650 грамів подорожчав з 41,53 гривень у квітні до 49,49 гривень у травні, що становить збільшення майже на 8 гривень.
Водночас хліб «Цар Хліб» нарізка вагою 600 грамів подорожчав з 43,38 гривень до 43,98 гривень за упаковку. Середня вартість цієї категорії хлібобулочних виробів зросла незначно.
Перегляди: 128