Перший врожай інжиру на вікритому ґрунті зібрали на Харківщині

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 12
Ви зараз переглядаєте Перший врожай інжиру на вікритому ґрунті зібрали на Харківщині

Перший врожай інжиру зібрали в Ізюмському р-ні на Харківщині. Про це розповів головний науковий співробітник Інституту рослинництва імені Юр’єва НААН Сергій Авраменко.

За його словами, робота над отриманням у кліматичних умовах Харківщини інжиру тривала 15 років. Було випробувано близько 100 різних сортів інжиру, відпрацьовувалися різні технології вирощування. В результаті зилишили три сорти — Золотистий («Зелено-жовтий»), Магарачський та Харді Чикаго.

«Ще декілька сортів поки що під питанням. Решту великих кущів будемо розпродувати, бо для нашого регіону трохи не підходять», — зауважив науковець.

Читати по темі: Вирощування інжиру в Україні: особливості і перспективи

Як підсумок — вперше вдалося зібрати врожай на відкритому ґрунті. Обота з вирощування інжиру буде продовжена, хоч поки що є проблеми із перезимівлею: пробували 4 різні способи вкривати рослини на зиму, але ідеального ще не знайшли.

Головні агроновини України та світу

Головні агроновини України та світу

Алла Гусарова, SuperAgronom.com

superagronom

Поділитися новиною:

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь