Стало відомо, від яких хвороб лікує виноград

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 36
Ви зараз переглядаєте Стало відомо, від яких хвороб лікує виноград

Чимало захворювань виноградом лікували ще древні греки. Навіть у сучасній медицині є напрям, що ґрунтується на лікуванні захворювань лише виноградом. Називається він ампелотерапія. Фахівці кажуть, що виноград багатий на вітаміни, амінокислоти, мікроелементи, клітковину, пектини, ферменти, ефірні олії, пише agronews.ua.

Читай нас також у Viber та Telegram.

Виноград може нейтралізувати дію холестерину, нормалізувати роботу шлунково-кишкового тракту. Крім того, він здатний відрегулювати метаболізм, усунути запори, має сечогінну дію.

Виноград також налагоджує роботу нервової системи, знижує стомлюваність, відновлює сили, бадьорить, підвищує працездатність.

Ягоди винограду:

  • зміцнюють стінки кровоносних судин, щоб зменшити ризик серцево-судинних захворювань;
  • мають антиоксидантні властивості, відновлювальний і протипухлинний ефект;
  • можуть очистити організм, вивести важкі метали й навіть радіоактивні сполуки;
  • насичують організм вітамінами групи B, що поліпшують функції кровотворення;
  • нормалізують рівень гемоглобіну;
  • допомагають у боротьбі з грибковими захворюваннями;
  • покращують колір обличчя і стан шкіри;
  • покращують стан волосся, нігтів, зубів, кісток завдяки наявності у ягодах великої кількості фосфору, кальцію та рибофлавіну;
  • стимулюють роботу серця завдяки наявності в ягодах калію.

Виноград також здатний підвищувати рівень окису азоту в крові, запобігаючи утворенню тромбів. Корисний він і під час лікування астми, хронічних закрепів, розладів шлунка, проблеми з печінкою, хронічної втоми. Омолоджує організм, а виноградний сік ефективний у лікуванні мігрені.

Виноград містить речовини для профілактики онкології. Це підтверджують учені університету штату Колорадо.

Вживання винограду також допомагає запобігати втраті кісткової тканини у будь-якому віці. Адже у 100 г плодів міститься до 15% добової норми вітаміну К. Саме він необхідний для міцності кісткової тканини.

Дієтологи радять їсти виноград здоровим людям щодня. Але зловживати ягодами також не треба. Оптимальна порція 130–150 г на день для дорослих.

Але є кілька застережень. Вживання винограду може призвести до підвищення рівня глюкози у крові. Виноград стимулює апетит, що може призвести до переїдання, спричинити алергію, розлад шлунка й кишківника. За неправильного вживання – руйнувати зубну емаль, спричиняти бродіння та утворення етанолу.

Тому не рекомендується вживати виноград:

  • під час загострень виразкової хвороби шлунка й дванадцятипалої кишки, коліту, а також під час діареї;
  • у разі цирозу печінки;
  • у разі цукрового діабету;
  • у разі гіпертонії,
  • у разі карієсу, стоматиту.

Щоб виноград був корисним, вживати його потрібно правильно.

Бажано їсти окремо від інших продуктів. Можна поєднувати із солодкими фруктами. Після 16:00 –17:00 не рекомендується їсти виноград, бо після цього часу вироблення інсуліну знижується, організмові буде важко перетравлювати фрукти. А якщо він не буде повноцінно перетравлений, це призведе до бродіння.

Після вживання винограду рекомендується ретельно прополоскати рот. Оскільки цукри, що міститься у ягодах, негативно впливають на зубну емаль.

Перегляди: 14

AgroNews

Поділитися новиною:

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь