Стартап вирощує незвичайне «м’ясо» для котлет на овочевих шкірках

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 4
Ви зараз переглядаєте Стартап вирощує незвичайне «м’ясо» для котлет на овочевих шкірках

Це – новий тип білка, який слугує альтернативою як м’ясу, так і рослинним продуктам, при цьому має текстуру, яка не нагадує традиційне м’ясо. 

Продукт Kinoko-Tech має надзвичайно короткий список інгредієнтів — міцелій та субстрати, зокрема чорні сочевиця, нут, овочеві залишки і спеції, що забезпечують натуральність і високий вміст поживних речовин.

Компанія уже підписала стратегічну угоду з австралійською Metaphor Foods для масштабного виробництва свого білку. Угода дозволить випустити на ринок широкий асортимент продуктів, таких як котлети, ковбаски та протеїнові батончики, які стануть доступними в Австралії у 2025 році. 

Продукти з міцелію від Kinoko-Tech мають багатий смак і текстуру, які нагадують м’ясо, але при цьому є низькообробленими, екологічно чистими та збагачені білком та клітковиною. 

Вони розроблені як для тих, хто шукає альтернативу м’ясу, так і для споживачів, що прагнуть здорового і зручного харчування, пояснює виробник.

Міцелій, який використовує Kinoko-Tech, вирощується на місцевих інгредієнтах, зокрема з побічних продуктів харчової промисловості, таких як овочеві шкірки. Весь процес ферментації є безвідходним, оскільки все, що потрапляє в платформу ферментації, стає частиною кінцевого продукту. 

Це забезпечує не лише мінімальні викиди, але й високий рівень збереження поживних речовин у продуктах, акцентують у компанії.

Стартап також планує розширити свою присутність у Європі після успішного запуску в Австралії.

agrarii-razom

Поділитися новиною:

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь