Внутрішні ціни на український цукор продовжують падати через торговельні обмеження, які діють в ЄС. Про це йшлося під час аналітичного брифінгу сільськогосподарського кооперативу ПУСК, створеного в межах Всеукраїнської Аграрної Ради , повідомила 25 вересня пресслужба ВАР.
«Український цукор переважно залишається на внутрішньому ринку через обмежений експорт. Спроби постачати продукцію до Туреччини, Македонії та інших країн поки що не дозволяють суттєво розвантажити запаси. Через торговельні обмеження з ЄС, які триватимуть до 2025 р., Україна стикається з труднощами експорту цукру», – зазначили аналітики.
На їх думку, вказана тенденція, ймовірно, продовжиться у найближчі місяці.
«Деякі заводи в Україні вже почали знижувати ціни з попередніх 21,5-22 грн/кг до 21 грн/кг. Прогнозується, що у вересні-жовтні ціни можуть впасти до 18-19 грн/кг через перенасичення внутрішнього ринку», — прогнозують експерти.
Водночас світовий ринок цукру демонструє значне зростання цін через низку чинників.
«Серед ключових причин — значна засуха в Бразилії, яка серйозно вплинула на врожайність цукрової тростини. Додатково ситуацію ускладнили масштабні пожежі, що пошкодили від 5 до 8% посівних площ. Це призвело до суттєвого зростання вартості цукру на світових біржах», – зазначили у ПУСК.
Джерело:
apk-inform.com