Цибуля в Україні за тиждень подешевшала на 12%

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 2
Ви зараз переглядаєте Цибуля в Україні за тиждень подешевшала на 12%

Про це повідомляють аналітики EastFruit.

Так, якщо ще минулого тижня багато фермерів утримувалися від реалізації цибулі, сподіваючись на підвищення відпускних цін у цьому сегменті, то вже цього тижня українські господарства вирішили розпочати продаж наявних запасів. Розпочати розпродаж виробники змушені були через поступове зниження якості цієї продукції.

Різке збільшення пропозиції цибулі над ринком негайно позначилося ціни на цю продукцію. Так, станом на 5 лютого основні продажі овочів ведуться в діапазоні 8-14 грн/кг ($0,19-0,34/кг), залежно від якості та обсягів запропонованих партій, що в середньому на 12% дешевше, ніж наприкінці минулого тижня.

Зазначається, що через зниження цін власники якісної цибулі ухвалили рішення взагалі відмовитися від продажів і заявили про свій намір відновити реалізацію не раніше березня місяця поточного року.

Аналітики додають, що наразі ціни на цибулю в Україні вже в середньому на 20% нижчі, ніж на початку лютого 2024 року.

agro-business

Поділитися новиною:

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь