Перший заокеанський виноград прибув на розігрітий європейський ринок винограду. Урожай сонячної ягоди в Європі виявився навіть нижчим за досить скромні прогнози. Про це повідомляє EastFruit, пише agronews.ua.
«На ринку дуже мало європейського продукту. Аномальна спека в Італії, Іспанії та особливо в Греції призвела до величезного дефіциту винограду в Європі», – говорить Корне ван де Клюндерт (Corné van de Klundert) з Origin Fruit Еurope.
За словами імпортера, раніше ходили чутки, що врожай буде не дуже гарним через погоду, але в реальності було зібрано значно менше кілограмів з гектара через меншу вагу грона.
«Ціни перебувають на захмарному рівні. За білий виноград платять 19-21 євро за кілограм. Це може бути звичайним явищем у бразильський сезон, але для європейського винограду це надзвичайно високо. Однак ціна на червоний виноград трохи нижча, тому що тут його трохи більше. – продовжує Корне. – Ця ситуація дійсно гальмує продажі. Частково через високу ціну, але в основному через відсутність обсягів для акцій, які могли б добре підстьобнути продажі».
Урожайність у Бразилії значно різниться від виробника до виробника. У Перу, яка також відправила перші партії винограду, очікується відносно нормальний урожай, навіть більший, ніж два роки тому. Урожай минулого року в Перу був дещо розчаровуючим через Ель-Ніньо, але, схоже, це не проблема для винограду цього року. Найперший урожай поки що не зовсім на належному рівні, але очікується гарний врожай у пізніших районах вирощування.
Корне згадує й африканських постачальників:
«Те ж саме стосується Намібії та Південної Африки. У цих виробничих районах збір врожаю, схоже, трохи сповільнився, але частина його все ще може відновитися. Але через обмежену пропозицію європейського винограду його доступність буде, як і раніше, обмеженою протягом листопада. Ми очікуємо, що з грудня на ринку з’явиться ще трохи винограду, але я не бачу причин, через які ціна сильно впаде».
0
Перегляди: 0
AgroNews