У Кропивницькому створили гастрономічну карту України з овочів, фруктів та грибів

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 35
Ви зараз переглядаєте У Кропивницькому створили гастрономічну карту України з овочів, фруктів та грибів

У Кропивницькому до Дня міста презентували унікальну карту «Україна – Житниця», яка претендує на національний рекорд. Мапу створили з 28 різновидів овочів, фруктів, насіння й грибів, загальна вага яких сягнула 840 кілограмів. Композиція займає площу 38,8 квадратного метра.

Особливості створення рекордної мапи

Кожна область України була символічно представлена врожаями, які є найхарактернішими для даного регіону. Так, для Криму обрали персики, Івано-Франківську область відзначили часником, Луганську – гарбузом, Запорізьку – баклажанами, Одеську – виноградом, Житомирську – картоплею, Закарпатську – грушею, Хмельницьку – цибулею, Чернівецьку – грибами, Львівську – капустою, а Миколаївську – помідором. Усього використали 28 сортів продукції, що підкреслює багатство української землі.

Ідея та значення рекорду

За словами керівниці Національного рекорду України Лани Вєтрової, організатори завжди мають ретельно підходити до формування ідеї рекорду. Вона наголошує, що рекорд – це не лише про розміри чи вагу, а передусім про цінність послання, яке через нього передають світові.

“Це – не просто карта й овочі. Це дійсно скарб, зібраний нашими аграріями під час великої війни”, – підкреслила координаторка рекорду Катерина Черкаська.

Організатори заходу – Кропивницька міська рада та координаторка проєкту Катерина Черкаська – отримали подяку за внесок у реалізацію важливої для України ідеї. Створення такої мапи під час війни стало символом єдності, стійкості та невичерпної сили українських аграріїв.

agrarii-razom

Поділитися новиною:

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь