Про це повідомила керівниця Національного Реєстру Рекордів України Лана Вєтрова у Facebook.
Зазначається, що на рекорд було представлено велетень завдовжки 28 м 15 см. Для його приготування знадобилося 80 кг борошна, 140 кг кислих і солодких яблук, 20 кг вершкового масла, 10 кг родзинок, 10 кг горіхів, 8 кг лимонів.
«Тісто для штрудля має бути таким тонким як папір. Колись вважалось, що дівчина готова вийти заміж тоді, коли навчиться пекти правильний штрудель. Ну, перебільшують, напевно. А гарні господині говорять, що тісто для цієї випічки має розтягуватися настільки, щоб через нього можна було читати газету. Мабуть, теж перебільшують. Але саме таке супертонке тісто зробило рекордний штрудель з яблуками просто ідеальним», – повідомила Лана Вєтрова.
За її словами, організатором рекорду виступила мережа супермаркетів Сільпо у Львові на Кульпарківській.