У новому сезоні Україна значно збільшить переробку сої – аналітики

  • Коментарі запису:0 коментарів | 
  • Переглядів: 14
Ви зараз переглядаєте У новому сезоні Україна значно збільшить переробку сої – аналітики

Про це повідомив аналітик ІА «АПК-Інформ» Андрій Купченко, передає AgroPortal.

Він зауважив, що переробка сої зросла на 4% порівняно з попереднім сезоном. За попередньою оцінкою, загальна переробка культури у 2025/26 МР може сягнути близько 3,1 млн т, а за сприятливих умов – навіть більше.

У 2024/25 МР основним напрямком експорту української сої залишається ЄС, хоча лише трохи менші обсяги постачаються до Туреччини та Єгипту. Серед країн Європейського Союзу беззаперечним лідером за імпортом культури є Нідерланди.

Експерт зазначив, що основним продуктом переробки сої є соєвий шрот. Головним імпортером українського шроту є країни ЄС. Власне виробництво шроту в ЄС оцінюється на рівні 11,4 млн т, однак попит значно перевищує внутрішні можливості: імпортна потреба, хоч і зменшилася цього сезону, досі становить близько 17 млн т.

«У цьому контексті обсяги, які може запропонувати Україна, поки що несумірні з масштабом потреб союзу», – додав Андрій Купченко.

agro-business

Поділитися новиною:

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь