Про це розповів голова громадської спілки «Укрсадвинпром» Володимир Печко, передає Комерсант Український.
Він розповів, як бачив у Дубаї на виставці в лютому місяці виноград з Молдови.
«Якщо сусідня Молдова може, а ми взагалі не експортуємо виноград. Наразі ми імпортуємо. Україна імпортує близько 2 000 тонн щомісяця» – сказав Печко.
За його словами, до війни обсяг імпорту сягав близько 20 тис. тонн на рік. Тепер в Україні з’явилися проєкти холодильників для зберігання столового винограду, які можуть дозволити зберігати врожай до півроку та відкрити перспективи для експорту.
«Почали цікавитися наші бізнесмени холодильниками для зберігання винограду, саме столового. І є декілька проектів сьогодні, які ось-ось реалізовуються і вони будуть, я думаю, що ми вирішимо питання зі столовим виноградом… хоча би на півроку я думаю, що ми забезпечимо українців своїм власним виноградом», – зазначив Печко.