Українські фермери дедалі частіше вирощують виноград у теплицях

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 19
Ви зараз переглядаєте Українські фермери дедалі частіше вирощують виноград у теплицях

Професійний напрям вирощування винограду в закритому ґрунті найбільше розвинений в Одеській області України, але загалом, якщо враховувати й аматорів, бум на столовий виноград у теплицях спостерігається по всій країні, пише agronews.ua.

Читай нас також у Viber та Telegram.

«Це вже таке соціальне явище, – зазначила Ольга Юліна, співзасновниця компанії «Виноградник Юліних». – Я здивувалася, що багато посадкового матеріалу у нас замовляв Львів. Загалом, проєкт закритого ґрунту можна реалізувати в будь-якому регіоні країни, адже клімат в Україні в останні роки дуже змінився, збільшилася сума теплих днів, і виноград у теплиці добре визріває будь-де».

Винограду як самозапильній культурі в умовах теплиці необхідне добре провітрювання, зокрема – для кращого запилення, зазначає Юліна. Тому у своїх теплицях вона через кожні 15–20 м зробила додаткові отвори в стелі.

Відстань між кущами у закритому винограднику менша, ніж у польовому варіанті. Для цього потрібно забезпечити їм більший ріст у висоту. Якщо у відкритому ґрунті середня висота куща становить 2,6 м, то в теплиці – 2,8–3 м. Стандартної висоти теплиці для цього достатньо, каже фермер.

Перегляди: 7

AgroNews

Поділитися новиною:

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь