Українські садівники «знайомляться» з екзотичною азиміною

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 24
Ви зараз переглядаєте Українські садівники «знайомляться» з екзотичною азиміною

Як повідомляє SEEDS, садівники починають вирощувати азиміну, яку ще називають гірським бананом.

Азиміна – листове дерево або чагарник. Виростає висотою 4 – 5 метрів та вище. Має овальні продовгуваті плоди. Зазвичай їх довжина складає від 5 до 16 сантиметрів, а вага – від 20 до 500 грамів. Після дозрівання колір плодів азиміни змінюється від зеленого до жовтуватого. У середині фрукт білий з жовтим відтінком. Кісточки розташовані в два ряди, вони отруйні. На смак плоди азиміни досить солодкі, дещо схожі на банан чи манго з ананасово-суничним чи ананасово-яблучним ароматом.

Листя рослини має специфічний запах, що нагадує бензин. Квіти також мають запах гнилого м’яса, хоча він не дуже виражений.

Батьківщина азиміни – Північна Америка. Хоча це тропічна рослина, вона стійка до холоду – може витримувати температуру до -29 градусів.

Азиміна – культура екзотична, тому тим, хто хоче розводити її, варто бути готовим інвестувати. Прищеплені саджанці рослини продають по 300-800 грн. А плоди, які збирають у вересні-жовтні, – по 1000 грн за кілограм.

Азиміна – культура перехреснозапильна. Є сорти і культурні форми здатні запилюватися пилком з власного дерева, але ягода виходить дрібнішою, а загальний врожай скромніший в порівнянні з запилення генетично іншою рослиною.

Читайте також: «Бамія – це про мале фермерство», – експерт

agrotimes

Поділитися новиною:

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь