Їхня технологія заснована на ультрафільтрації та адсорбції, що дозволяє вибірково видаляти дисахариди, такі як сахароза, лактоза та мальтоза, зі складу рідин.
Це унікальне рішення дозволяє знизити вміст цукру до 50% без додавання будь-яких додаткових інгредієнтів, зберігаючи при цьому смак та текстуру продукту.
Засновник і генеральний директор компанії BlueTree Technologies Майкл Гордон вважає, що нова технологія буде надзвичайно ефективною у боротьбі з надмірним споживанням цукру.
“Наш підхід до зниження вмісту цукру полягає не у додаванні чогось нового до продукту, а у видаленні того, що може бути зайвим. Ми сфокусувалися на видаленні дисахаридів, залишаючи натуральні моносахариди, такі як фруктоза і глюкоза, які контролюють смак і текстуру кінцевого продукту”, – говорить він.
Технологія BlueTree Technologies вже отримала статус “загальновизнаної як безпечна” (GRAS) у США, що відкриває шлях до її широкого впровадження на міжнародному ринку.
Наразі компанія чекає на затвердження в Ізраїлі для запуску нового продукту – апельсинового соку зі зниженим на 30% вмістом цукру, який буде виготовлятися в партнерстві з місцевим виробником Priniv.
До слова, BlueTree Technologies – не єдина компанія, що працює над зниженням вмісту цукру у напоях. Інші гравці також розробляють альтернативні рішення. Наприклад, Better Juice використовує ферментативний метод, що перетворює цукри на волокна, тоді як IncreBio застосовує мікробіологічний підхід, де мікроорганізми самі споживають цукор у продукті.