Незважаючи на те, що пропозиція моркви на ринку України дуже обмежена, ціни на цю продукцію знову почали знижуватись. Про це повідомляють аналітики EastFruit.
Читай нас також у Viber та Telegram.
Як зазначають учасників ринку, здешевлення у цьому сегменті спровоковане зниженням попиту на цю продукцію. Крім того, на ринок чинить суттєвий тиск збільшення пропозиції некондиційної моркви, яку виробники прагнуть збути насамперед.
Так, станом на 3 квітня морква в українських господарствах пропонується до продажу по 24-30 грн/кг ($0,58-0,73/кг), що в середньому на 10% дешевше, ніж наприкінці минулого тижня.
За словами самих виробників, причиною такої цінової ситуації є вельми стриманий попит на моркву, тоді як якість цих коренеплодів у сховищах стрімко погіршується.
«Знизити відпускні ціни в даному сегменті фермери змушені навіть при тому, що запаси моркви у сховищах українських господарств стрімко скорочуються», – зауважуть аналітики.
Проте, навіть за таких умов, українським фермерам вдається відвантажувати моркву в середньому в 3,5 рази дорожче, ніж на початку квітня 2024 року.
Перегляди: 1