В Україні покращилась якість молока, яке надходить на переробку

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 29
Ви зараз переглядаєте В Україні покращилась якість молока, яке надходить на переробку

Україна збільшує обсяги експорту молочної продукції, зокрема, і до країн Європейського Союзу. Про це розповіла начальник управління тваринництва та племінної справи Департаменту аграрного розвитку Міністерства аграрної політики та продовольства Олена Дадус, пише agronews.ua.

Вона наголосила, що українська молочна галузь адаптується та розвивається, вдосконалюється нормативно-правова база відповідно до європейських стандартів і це позитивно сприймається учасниками ринку. Адже середні та малі виробники розуміють як важливо сьогодні співпрацювати по всьому ланцюжку виробництва: від сировини, разом з переробкою, до готового продукту.  

Зараз понад 90% молока, що надходить на переробку, виробляють  сільськогосподарські підприємства. При цьому якість молока класу «екстра» також зросла і складає більше 40 % від переробленого молока.

«Цьому сприяло й те, що з’явились можливості збільшення  експорту молочної продукції, зокрема до країн Європейського Союзу. Українські підприємства – експортери мають відповідати критеріям щодо якості готової продукції та сировини. Саме тому актуальним є питання адаптації українського законодавства в молочній галузі до вимог ЄС», – наголосила Олена Дадус. 


0
Перегляди: 0

AgroNews

Поділитися новиною:

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь