Станом на 1 грудня 26 цукрових заводів, що входять до складу Національної асоціації цукровиків України, переробили від початку сезону 8,36 млн тонн цукрових буряків та виробили 1,25 млн тонн цукру. Про це асоціація повідомила на своїй сторінці у Facebook.
«Поточний показник виходу цукру становить 15,02% (минулого сезону — 14,11%), що пояснюється, зокрема, вищою цукристістю буряків при прийманні — 17,48% (+0,71% до показника 2024 р.», – вказується в повідомленні.
Також уточнюється, що в загальних результатах не враховано показники Горохівського цукрового заводу, який не входить в «Укрцукор» і не подає оперативну інформацію про хід переробки.
«У грудні переробку сировини продовжать 22 цукрових заводи. Серед регіонів лідером виробництва залишається Вінницька область, де вироблено 263 тис. тонн цукру», – додали в асоціації.
Джерело:
apk-inform.com
